Наслов:

ДОБРО … ВОЗБУДЛИВО

за концертот на македонската филхармонија, диригент игор ѓадров, солисти виолета смаиловиќ и никола паскалов

Издадено на: 23.01.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8542 | Страна: 9

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во E-dur од Јохан Себастијан Бах, Концерт бр. 1 за пијано од Сергеј Прокофјев и Симфонија бр. 4 од Роберт Шуман.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Игор Ѓадров; Виолета Смаиловиќ – виолина, БиХ; Никола Паскалов – пијано
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија, диригент Игор Ѓадров, солисти Виолета Смаиловиќ и Никола Паскалов

Клучни зборови:
1991 Виолета Смаиловиќ Владо Чучков Игор Џадров Јохан Себастијан Бах Концерт бр. 1 за пијано Концерт за виолина и оркестар во E-dur Македонска филхармонија Никола Паскалов Роберт Шуман Сергеј Прокофјев Симфонија бр. 4

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат