Наслов:

ОБМИСЛЕНО И КОНЦЕНТРИРАНО

за концертот на македонската филхармонија, солист антон диков, диригент перо петровски

Издадено на: 16.01.1991
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8536 | Страна: 15

Програма:
Предигра кон операта „Оберон“ од Карл Марија фон Вебер, Концерт за пијано и оркестар во а-moll од Роберт Шуман и Симфонија бр. 2 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Антон Диков – пијано, Бугарија
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија, солист Антон Диков, диригент Перо Петровски

Клучни зборови:
1991 Антон Диков Владо Чучков Јоханес Брамс Карл Марија фон Вебер Концерт за пијано и оркестар во a-moll Македонска филхармонија Оберон Перо Петровски Роберт Шуман Симфонија бр. 2

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат