Наслов:

ПИЈАНИСТ ОД ВОНРЕДНА КЛАСА

ЗА КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНИСТОТ ВИКТОР ЧУЧКОВ ОД НР БУГАРИЈА

Издадено на: 24.12.1990
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8518 | Страна: 11

Програма:
Мазурки оп. 67 бр. 4 и оп. 68 бр. 2 и Скерцо во h-moll од Фредерик Шопен, Соната К. 533 од Волфганг Амадеус Моцарт, Токата оп. 11 од Сергеј Прокофјев и Балада бр. 2 од Франц Лист.
Учесници:
Виктор Чучков - пијано, Бугарија

Клучни зборови:
1990 Балада бр. 2 Виктор Чучков Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Мазурка оп. 67 бр. 4 Мазурка оп. 68 бр. 2 Сергеј Прокофјев Скерцо во h-moll Соната К. 533 Токата оп. 11 Франц Лист Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат