Наслов:

НЕДОЗРЕАНО… НЕДООФОРМЕНО… КОНТРАВЕРЗНО

ЗА ПОСЛЕДНАТА ОБНОВА НА ОПЕРАТА КАРМЕН ОД ЖОРЖ БИЗЕ ВО МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Издадено на: 20.12.1990
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8515 | Страна: 13

Програма:
Опера „Кармен“ од Жорж Бизе
Учесници:
Анастазија Мухиќ, Никола Гагов, Борис Трајанов, Лилјана Зенделска, Бранислава Тодевска, Лидија Нацоска; диригент: Томислав Шопов

Клучни зборови:
1990 Анастазија Мухиќ Борис Трајанов Бранислава Тодевска Владо Чучков Жорж Бизе Кармен Лидија Нацоска Лилјана Зенделска Никола Гагов Томислав Шопов

Оригинален извадок: