Наслов:

СЕКАВИЧНО ОСВОЕНА ПУБЛИКА

ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ИШТВАН РЕМЕР, ДИРИГЕНТ ТАДЕУШ КОЗЛОВСКИ

Издадено на: 10.12.1990
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8506 | Страна: 9

Програма:
Предигра кон операта „Севилскиот бербер“ од Џоакино Росини, Концерт за гитара и оркестар „Аранхуез“ од Родриго, Симфониска поема „Прелудиум“ и Унгарска рапсодија бр. 2 од Франц Лист.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Тадеуш Козловски; Иштван Ремер - гитара

Клучни зборови:
1990 Владо Чучков Иштван Ремер Концерт за гитара и оркестар Аранхуез Македонска филхармонија Предигра кон операта Севилскиот бербер Родриго Симфониска поема Прелудиум Тадеуш Козловски Унгарска рапсодија бр. 2 Франц Лист Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат