Наслов:

ВО ПОСТАВАНГАРДНИТЕ ВОДИ


Објавено на: 10.11.1990
Автор: Марко Коловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15732 | Страна: 18

Програма:
Симфониски став од Тома Прошев, Варијации на рококо тема од Петар Илич Чајковски и Симфонија бр. 9 од Дмитриј Шостакович.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ванчо Чавдарски; Реља Лукиќ - виолончело, Србија

Клучни зборови:
Петар Илич Чајковски Тома Прошев Македонска филхармонија Симфонија бр. 9 Дмитриј Шостакович 1990 Марко Коловски Реља Лукиќ Симфониски став Ванчо Чавдарски Варијации на рококо тема

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат