Наслов:

РОМАНТИЧЕН НЕМИР


Издадено на: 13.10.1990
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15705 | Страна: 18

Програма:
Три мазурки и Соната оп. 35 во b-moll од Фредерик Шопен, Соната во b-moll од Франц Шуберт; Концерт за виолончело и оркестар во h-moll и Симфонија „Од новиот свет“ од Антонин Дворжак.
Учесници:
Дел Вињ - пијано, Белгија; Македонска филхармонија; диригент: Станко Шепиќ; Дејан Божиќ - виолончело

Клучни зборови:
1990 Антонин Дворжак Бојан Ортаков Дејан Божиќ Дел Вињ Концерт за виолончело и оркестар во h-moll Македонска филхармонија Симфонија Од новиот свет Соната во b-moll Соната оп. 35 во b-moll Станко Шепиќ Три мазурки Франц Шуберт Фредерик Шопен

Оригинален извадок: