Наслов:

БОГАТА ИМАГИНАЦИЈА

КОН НАЈНОВАТА ПРЕМИЕРА НА БАЛЕТОТ ПРИ МНТ-РАСПУЧИН ИЛИ АГОНИЈА

Издадено на: 13.10.1990
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Нова Македонија
Број: 15705 | Страна: 18

Програма:
Балет „Распучин или агонија“ од Анатолиј Шикера
Учесници:
Владо Чанев, Зоица Пуровска, Зоран Велевски, Дончо Велковски, Виолета Радановиќ, Ели Спасовска, Екрем Хусеин, Билјана Пашарикова; диригент: Фимчо Муратовски

Клучни зборови:
1990 Анатолиј Шикера Билјана Пашарикова Виолета Радановиќ Владо Чанев Дончо Велковски Екрем Хусеин Ели Спасовска Емилија Џипунова Зоица Пуровска Зоран Велевски Распучин или агонија Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат