Наслов:

ВПЕЧАТЛИВА ИЗВЕДБА


Издадено на: 30.08.1990
Автор: Драго Јаневски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15661 | Страна: 9

Програма:
Прелудиум и фуга од Алегрото на Јохан Себастијан Бах и дела од Сор, Вила Лобос, Броуер, Такемицу и Тороба.
Учесници:
Виктор Видовиќ - гитара, Хрватска

Клучни зборови:
1990 Алегро Броуер Виктор Видовиќ Вила Лобос Драго Јаневски Јохан Себастијан Бах Охридско лето Прелудиум и фуга Сор Такемицу Тороба

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат