Наслов:

БАХОВА ВЕЧЕР


Издадено на: 21.08.1990
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15652 | Страна: 8

Програма:
Три (од шестте) суити за соло виолончело од Јохан Себастијан Бах.
Учесници:
Михаил Хоницер - виолончело, СССР

Клучни зборови:
1990 Јохан Себастијан Бах Михаил Хоницер Охридско лето Стојче Тошевски Суити за соло виолончело

Оригинален извадок: