Наслов:

ДЕСЕТ ДОСТОИНСТВЕНИЦИ НА ЦРКОВНОТО ПЕЕЊЕ


Издадено на: 17.08.1990
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15648 | Страна: 8

Програма:
„Господи возвах“ од Дионис Попоски-Стружанец, „Тропар Богородичен“ од Јоан Хармосин-Охридски, „Вечнаја памјат“ и „Свјати Боже“ од „Опело“ од Васил Николов и др.
Учесници:
Машки црковен хор „Знамени распев“, Москва, СССР; диригент: Анатолиј Гринденко

Клучни зборови:
1990 Анатолиј Гринденко Васил Николов Вечнаја памјат Господи возвах Дионис Попоски-Стружанец Драгослав Ортаков Јоан Хармосин-Охридски Машки црковен хор Знамени распев Опело Охридско лето Свјати Боже Сотир Голабовски Стојче Тошевски Тропар Богородичен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат