Наслов:

ХОР КАКО ОРКЕСТАР


Издадено на: 15.08.1990
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15646 | Страна: 9

Програма:
Мотети од Грегор Ајхингер, „Божиќна кантата“ од Бенџамин Бритн, „Будење“ од Ристо Аврамовски и дела од Иван Спасов, Николај Стојков, Стефан Мутавчиев и Александар Танев.
Учесници:
Женски камерен хор од Пловдив, Бугарија;

Клучни зборови:
1990 Александар Танев Бенџамин Бритн Божиќна кантата Будење Грегор Ајхингер Женски камерен хор од Пловдив Иван Спасов Мотети Николај Стојков Охридско лето Ристо Аврамовски Стефан Мутавчиев Стојче Тошевски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат