Наслов:

ИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА

КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА ДРЖАВНАТА ЛЕТОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА ОД РИГА (СССР) НА ГОДИНАШНОВО ОХРИДСКО ЛЕТО

Издадено на: 11.08.1990
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15642 | Страна: 18

Програма:
Концерт бр. 4 во d-moll од Маѓ, Арија за гудачки оркестар од Регер, Концерт за виолина и оркестар во d-moll од Менделсон и „Преображенска ноќ“ од Шенберг.
Учесници:
Камерен оркестар на државната летонска филхармонија од Рига; диригент: Товиј Лившиц; Аида Гриезе - виолина

Клучни зборови:
1990 Аида Гриезе Арија за гудачки оркестар Камерен оркестар на државната летонска филхармонија од Рига Концерт бр. 4 во d-moll Концерт за виолина и оркестар во d-moll Маѓ Менделсон Охридско лето Преображенска ноќ Регер Стојче Тошевски Товиј Лившиц Шенберг

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат