Наслов:

ВИСОК ИЗВЕДУВАЧКИ ДОСТРЕЛ

КОН КОНЦЕРТОТ НА ВИОЛИНИСТОТ БЛАГОЈА ДИМЧЕВКСИ И ПИЈАНИСТКАТА ИВЕТА ДИМЧЕВСКА ВО ЦРКВАТА СВЕТА СОФИЈА НА ГОДИНАШНОВО ОХРИДСКО ЛЕТО

Издадено на: 10.08.1990
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15641 | Страна: 9

Програма:
Соната за соло виолина од Ежен Исаи, Сонатина од Ристо Аврамовски, Соната бр. 6 за виолина и пијано од Волфганг Амадеус Моцарт, 4 прелудиуми од Дмитри Шостакович и Соната од Рихард Штраус.
Учесници:
Благоја Димчевски - виолина; Ивета Димчевска - пијано

Клучни зборови:
1990 4 прелудиуми Благоја Димчевски Волфганг Амадеус Моцарт Дмитри Шостакович Ежен Исаи Ивета Димчевска Охридско лето Ристо Аврамовски Рихард Штраус Соната Соната бр. 6 за виолина и пијано Соната за соло виолина Сонатина Стојче Тошевски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат