Наслов:

ПОД ЗНАКОТ НА МАКЕДОНСКОТО МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО

КОН КОНЦЕРТОТ НА ВИОЛИСТОТ ЉУПЧО СОКОЛОВ И ПИЈАНИСТОТ ТОДОР СВЕТИЕВ ВО ЦРКВАТА СВЕТА СОФИЈА.

Издадено на: 08.08.1990
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15639 | Страна: 9

Програма:
„Песна“ за соло виола од Томислав Зографски, „Балада“ за виола и пијано од Михајло Николовски, Сонати за виола и пијано од Стојан Стојков и Тома Манчев, Соната во a-moll „Артеџоне“ од Франц Шуберт, Шпанска суита од Мануел де Фаља и Брилијантна полонеза од Фредерик Шопен.
Учесници:
Љупчо Соколов - виола; Тодор Светиев - пијано

Клучни зборови:
1990 Балада за виола и пијано Брилијантна полонеза Љупчо Соколов Мануел де Фаља Михајло Николовски Охридско лето Песна за соло виола Соната во a-moll Артеџоне Сонати за виола и пијано Стојан Стојков Стојче Тошевски Тодор Светиев Тома Манчев Томислав Зографски Франц Шуберт Фредерик Шопен Шпанска суита

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат