Наслов:

СЕРИОЗЕН МУЗИЧКО ИСТРАЖУВАЧКИ ПОТФАТ

КОН КОНЦЕРТОТ НА АНСАМБЛОТ ЗА СТАРА МУЗИКА МЕНЕСТРЕЛИ ОД АВСТРИЈА ВО ЦРКВАТА СВЕТА СОФИЈА НА ГОДИНАШНОВО ОХРИДСКО ЛЕТО

Издадено на: 07.08.1990
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15638 | Страна: 8

Програма:
Дела од Џон Дамстејбл, Гиом Дифаи, Хајнрих Исак, Франческо Ламдини и др.
Учесници:
Ансамбл за стара музика „Менестрели“, Австрија

Клучни зборови:
1990 Ансамбл за стара музика Менестрели Гиом Дифаи Охридско лето Стојче Тошевски Франческо Ламдини Хајнрих Исак Џон Дамстејбл

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат