Наслов:

СОЛИДЕН ВПЕЧАТОК

КОН КОНЦЕРТОТ НА МЛАДАТА АМЕРИКАНСКА ПИЈАНИСТКА САРА ВУЛФСОН НА ОХРИДСКО ЛЕТО 90

Издадено на: 04.08.1990
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15635 | Страна: 17

Програма:
Суита бр. 6 од Јохан Себастијан Бах, Соната во Fis-dur оп. 78 од Лудвиг ван Бетовен, „Ромео и Јулија“ ставови за пијано оп. 75 од Сергеј Прокофјев и дела од Волфганг Амадеус Моцарт и Фредерик Шопен.
Учесници:
Сара Вулфсон - пијано, САД

Клучни зборови:
1990 Волфганг Амадеус Моцарт Јохан Себастијан Бах Лудвиг ван Бетовен Охридско лето Ромео и Јулија оп. 75 Сара Вулфсон Сергеј Прокофјев Соната во Fis-dur оп. 78 Стојче Тошевски Суита бр. 6 Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат