Наслов:

РИМУВАЊЕ СО ВРЕМЕТО И ПРОСТОРОТ

КОН КОНЦЕРТОТ НА АНСАМБЛОТ ЗА СТАРА МУЗИКА КАПЕЛА НУОВА ОД ШВЕДСКА НА ОХРИДСКО ЛЕТО 90

Издадено на: 03.08.1990
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15634 | Страна: 7

Програма:
Дела од француско, германско и англиско музичко творештво од 16-ти од 18-ти век.
Учесници:
Ансамбл за стара музика „Капела Нуова“, Шведска

Клучни зборови:
1990 Ансамбл за стара музика Капела Нуова Ван Ајк германско и англиско музичко творештво од 16-ти од 18-ти век Дела од француско Жан Мартин Отетер Малоу Меилинк Охридско лето Персл Славеј Стојче Тошевски Суита за Мизета Суита од сонот на летната ноќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат