Наслов:

ДЕЛИКАТНА ПРОГРАМА

КОН НАСТАПОТ НА ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ (ПИЈАНО) ОД СССР ВО ЦРКВАТА СВЕТА СОФИЈА НА ОХРИДСКО ЛЕТО 90

Издадено на: 02.08.1990
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15633 | Страна: 11

Програма:
Соната бр. 16 од Јозеф Хајдн, Шест музички моменти од Франц Шуберт и 33 варијации на тема од Дијабели од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Евгениј Корољов - пијано, СССР

Клучни зборови:
1990 33 варијации на тема од Дијабели Евгениј Корољов Јозеф Хајдн Лудвиг ван Бетовен Охридско лето Соната бр. 16 Стојче Тошевски Франц Шуберт Шест музички моменти

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат