Наслов:

ДОБРА ИЗВЕДБА


Издадено на: 01.08.1990
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15632 | Страна: 9

Програма:
Концерт во d-moll за обоа, виолина и гудачи од Јохан Себастијан Бах, Годишни времиња од Антонио Вивалди и Суита за гудачи од Томислав Зографски.
Учесници:
Младински камерен оркестар, Скопје; диригент: Фимчо Муратовски; солисти: Сретен Крстиќ - виолина, Ганка Цветанова - виолина, Гордана Јосифова - обоа

Клучни зборови:
1990 Антонио Вивалди виолина и гудачи Ганка Цветанова Годишни времиња Гордана Јосифова Јохан Себастијан Бах Концерт во d-moll за обоа Младински камерен оркестар Охридско лето Сретен Крстиќ Стојче Тошевски Суита за гудачи Томислав Зографски Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат