Наслов:

ПРИЈАТНА МУЗИЧКА ВЕЧЕР


Издадено на: 31.07.1990
Автор: Стојче Тошевски
Периодика: Нова Македонија
Број: 15631 | Страна: 9

Програма:
Сонати од Дебиси, Шостакович и Бетовен; Дела од стари мајстори
Учесници:
Дмитри Ферштман - виолончело; Мила Баславскаја - пијано, Холандија; Шпански хор од Тенерифе

Клучни зборови:
1990 Бетовен Дебиси Дела од стари мајстори Дмитри Ферштман Мила Баславскаја Охридско лето Сонати Стојче Тошевски Шостакович Шпански хор од Тенерифе

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат