Наслов:

ВИРТУОЗНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА


Издадено на: 26.07.1990
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 15626 | Страна: 10

Програма:
Токата во d-moll од Јохан Себастијан Бах, Ноктурно во E-dur и Балада во e-moll од Фредерик Шопен, Токата во C-dur и Карневал од Роберт Шуман.
Учесници:
Рита Кинка - пијано, Србија

Клучни зборови:
1990 Балада во e-moll Васка Наумова-Томовска Јохан Себастијан Бах Карневал Ноктурно во E-dur Охридско лето Рита Кинка Роберт Шуман Токата во C-dur Токата во d-moll Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат