Наслов:

СО ЗАМИСЛЕН СЈАЈ


Издадено на: 25.07.1990
Автор: Васка Наумова-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 15625 | Страна: 9

Програма:
Арии од оперите „Травијата“, „Риголето“, „Самсон и Далила“, „Тоска“, „Евгениј Онегин“, „Набуко“, „Трубадур“ и „Борис Годунов“.
Учесници:
Анастазија Низамова-Мухиќ, Лилјана Зенделска, Благоја Николовски, Славица Петровска, Светлана Котленко, Румен Дојков, Живан Сарамандиќ; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
„Борис Годунов“ „Травијата“ 1990 Александар Лековски Анастазија Низамова-Мухиќ арии Благоја Николовски Васка Наумова-Томовска Евгениј Онегин Живан Сарамандиќ Лилјана Зенделска Набуко Охридско лето Риголето Румен Дојков Самсон и Далила Светлана Котленко Славица Петровска Тоска Трубадур

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат