Наслов:

СОВРШЕНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА


Издадено на: 24.07.1990
Автор: Васка Наумовска-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 15624 | Страна: 10

Програма:
Ноти за виолина и пијано во d-moll од Роберт Шуман, Крајцерова соната од Лудвиг ван Бетовен и Фантазија оп. 159 од Франц Шуберт.
Учесници:
Сергеј Стадлер - виолина, СССР; Феликс Готли - пијано, СССР

Клучни зборови:
1990 Васка Наумовска-Томовска Крајцерова соната Лудвиг ван Бетовен Ноти за виолина и пијано во d-moll Охридско лето Роберт Шуман Сергеј Стадлер Фантазија оп. 159 Феликс Готли Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат