Наслов:

ИМПРЕСИВЕН НАСТАП


Издадено на: 21.07.1990
Автор: Васка Наумовска-Томовска
Периодика: Нова Македонија
Број: 15621 | Страна: 18

Програма:
Реквием од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Мешан хор и Симфониски оркестар на Уметничкиот ансамбл на ЈНА, Србија; диригент: Младен Јагушт; солисти: Гордана Јефтовиќ, Александар Ивановиќ, Драгослав Илиќ, Миомир Николиќ

Клучни зборови:
1990 Александар Ивановиќ Васка Наумовска-Томовска Волфганг Амадеус Моцарт Гордана Јефтовиќ Драгослав Илиќ Мешан хор Миомир Николиќ Младен Јагушт Охридско лето Реквием Симфониски оркестар на Уметничкиот ансамбл на ЈНА

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат