Наслов:

ОТСУСТВО НА ПЕЈАЧКА КОНДИЦИЈА

ЗА НАБУКО ПОД ДИРИГЕНСТВО НА АЛЕКСАНДАР ЛЕКОВСКИ

Издадено на: 28.05.1990
Автор: В. Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8339 | Страна: 9

Програма:
Опера „Набуко“ од Џузепе Верди
Учесници:
Јожеф Немет, Невен Беламариќ, Венета Јанева-Ивелич, Анастазија Мухиќ, Никола Гагов, Барне Поп Ѓорѓиев, Лазе Белевски; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1990 Александар Лековски Анастазија Мухиќ Барне Поп Ѓорѓиев Венета Јанева-Ивелич Владо Чучков Јожеф Немет Лазе Белевски Мајски оперски вечери Набуко Невен Беламариќ Никола Гагов Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат