Наслов:

ЧУДЕСНО МУЗИЦИРАЊЕ

ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА СО СОЛИСТИТЕ М. ДОКУЗОВ, З. ПИРГАНОВСКИ, М. КУФОЈАНАКИС И В. АТАНАСОВ

Издадено на: 22.05.1990
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8334 | Страна: 13

Програма:
Концерт за две хорни во Es-dur од Јозеф Хајдн и Концерт за виолина и обоа во d-moll од Јохан Себастијан Бах.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Михајло Докузов - хорна; Звонко Пиргановски - хорна; Михајло Куфојанакис - виолина; Васил Атанасов - обоа

Клучни зборови:
1990 Васил Атанасов Владо Чучков Звонко Пиргановски Јозеф Хајдн Јохан Себастијан Бах Концерт за виолина и обоа во d-moll Концерт за две хорни во Es-dur Македонска филхармонија Михајло Докузов Михајло Куфојанакис Перо Петровски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат