Наслов:

БЛАГОРОДНИ САКРАЛНИ ЗВУЦИ

ЗА КОНЦЕРТОТ НА ХОРОТ И ОРКЕСТАРОТ НАДЕЖДА ОД СССР ВО АДВЕНТИСТИЧКАТА ЦРКВА

Издадено на: 16.05.1990
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8329 | Страна: 13

Програма:
Дела од Бах, Хендл, Моцарт, Бортњански, Чајковски, Гречанинов и др.
Учесници:
Хор и оркестар „Надежда“, СССР

Клучни зборови:
1990 Бах Бортњански Владо Чучков Гречанинов Моцарт Хендл Хор и оркестар Надежда Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат