Наслов:

УБЕДЛИВО ОЖИВОТВОРУВАЊЕ

КОН ИЗВЕДБАТА НА ОПЕРАТА ЦАР САМУИЛ ОД КИРИЛ МАКЕДОНСКИ ВО ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Издадено на: 12.05.1990
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15551 | Страна: 22

Програма:
Опера „Цар Самуил“ од Кирил Македонски
Учесници:
Живан Сарамандиќ, Симеон Гугуловски, Никола Гагов, Анастазија Мухиќ, Светлана Донковска, Димитри Мариновски, Кире Лијаковски, Лазар Белевски, Кире Димчевски, Драган Шојлев, Бранислав Попгеоргиев; диригент: Томислав Шопов

Клучни зборови:
1990 Анастазија Мухиќ Бојан Ортаков Бранислав Попгеоргиев Димитри Мариновски Драган Шојлев Живан Сарамандиќ Кире Димчевски Кире Лијаковски Кирил Македонски Лазар Белевски Мајски оперски вечери Никола Гагов Светлана Донковска Симеон Гугуловски Томислав Шопов Цар Самуил

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат