Наслов:

КУЛТИВИРАНИТЕ ЧЕКОРИ ЗА ЗИГФРИД


Издадено на: 07.04.1990
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Нова Македонија
Број: 15518 | Страна: 22

Програма:
Па-де-деа и па-де-труа од делата на Минкус, Чајковски, Хачатурјан, Глазунов, Шопен и Равел.
Учесници:
Драган Пандилов, Ана Савиќ-Хусеин, Лора Стојанова, Сузана Момировска, Мелис Пакри, Тања Вуисиќ-Тодоровска, Марин Црвенов, Зоица Пуровска, Зоран Велевски, Јагода Сланева, Дончо Велковски, Ели Спасовска, Ирена Ветерова, Славко Нинов, Виолета Радовановиќ и др.

Клучни зборови:
1990 Ана Савиќ-Хусеин Виолета Радовановиќ Глазунов Дончо Велковски Драган Пандилов Елеонора Стебљак Ели Спасовска Емилија Џипунова Зоица Пуровска Зоран Велевски Ирена Ветерова Јагода Сланева Лора Стојанова Марин Црвенов Мелис Пакри Минкус Па-де-де па-де-труа Равел Славко Нинов Сузана Момировска Тања Вуисиќ-Тодоровска Хачатурјан Чајковски Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат