Наслов:

ГРУБО… НЕПРЕЦИЗНО… НЕКУЛТИВИРАНО…

ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ПОД ДИРИГЕНТСТВО НА В. ГРОТ, СОЛИСТ АЛЕКСАНДАР АЈЗЕНБЕРГ - ВИОЛИНА

Издадено на: 05.03.1990
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8269 | Страна: 7

Програма:
Концерт за виолина од Николо Паганини и Симфонија бр. 2 од Роберт Шуман.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: В. Грот; Александар Ајзенберг - виолина, Германија

Клучни зборови:
1990 Александар Ајзенберг Владо Чучков Грот Концерт за виолина Македонска филхармонија Николо Паганини Роберт Шуман Симфонија бр. 2

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат