Наслов:

СИЛНИ ДРАМСКИ РЕШЕНИЈА

ФАНТАСТИЧНА СИМФОНИЈА ОД Х.БЕРЛИОЗ ВО ИЗВЕДБА НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ДИРИГЕНТ ПАВЛЕ ДЕШПАЉ

Издадено на: 20.12.1989
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8206 | Страна: 14

Програма:
Фантастична симфонија од Хектор Берлиоз
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ, Хрватска

Клучни зборови:
1989 Владо Чучков Македонска филхармонија Павле Дешпаљ Фантастична симфонија Хектор Берлиоз

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат