Наслов:

ЧЕСТА Е СПАСЕНА

ЗА ЈУБИЛЕЈНИОТ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Издадено на: 14.12.1989
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8201 | Страна: 13

Програма:
Концерт за пијано и оркестар од Волфганг Амадеус Моцарт и Симфонија бр. 4 од Антонин Дворжак.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ванчо Чавдарски; Александра Романиќ - пијано

Клучни зборови:
1989 Александра Романиќ Антонин Дворжак Ванчо Чавдарски Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Концерт за пијано и оркестар Македонска филхармонија Симфонија бр. 4

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат