Наслов:

ОБМИСЛЕН ПИЈАНИЗАМ

ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАРИЈАН ПИВКА НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ ВО СКОПЈЕ

Издадено на: 10.11.1989
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8173 | Страна: 10

Програма:
Гавота од Рамо, Соната КВ. 260 од Моцарт, Соната оп. 10 бр. 3 од Бетовен, Прелудиуми бр. 11 од Скрјабин и „Долина на Оберман“ од Лист.
Учесници:
Маријан Пивка - пијано, Словачка

Клучни зборови:
1989 Бетовен Владо Чучков Гавота Долина на Оберман Лист Маријан Пивка Моцарт Прелудиуми бр. 11 Рамо Скрјабин Соната КВ. 260 Соната оп. 10 бр. 3

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат