Наслов:

ПИЈАНИСТ СО ПЕДИГРЕ

ЗА КОНЦЕРТОТ НА РОНАН О’ХОРА ВО УМЕТНИЧКАТА ГАЛЕРИЈА ВО СКОПЈЕ

Издадено на: 20.10.1989
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8155 | Страна: 9

Програма:
Две сонати оп. 110 бр. 1 и оп. 101 од Лудвиг ван Бетовен, Три емпромптија од Франц Шуберт, Три прелудиуми од Клод Дебиси и Две ноктурна од Фредерик Шопен.
Учесници:
Ронан О'Хора - пијано, Велика Британија

Клучни зборови:
1989 Владо Чучков Две ноктурна Две сонати оп. 110 бр. 1 Клод Дебиси Лудвиг ван Бетовен оп. 101 Ронан О'Хора Три емпромпти Три прелудиуми Франц Шуберт Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат