Наслов:

СВЕЧЕНО… ДОЖИВЕАНО…

ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА СО ЈОВАН КОЛУНЏИЈА ПОД ДИРИГЕНТСТВО НА ПАВЛЕ ДЕШПАЉ

Издадено на: 12.10.1989
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8148 | Страна: 11

Програма:
Концерт за виолина и оркестар во G-dur и Симфонија бр. 4 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ; Јован Колунџија - виолина, Србија

Клучни зборови:
1989 Владо Чучков Јован Колунџија Концерт за виолина и оркестар во G-dur Македонска филхармонија Павле Дешпаљ Петар Илич Чајковски Симфонија бр. 4

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат