Наслов:

ВИСТИНСКА УМЕТНИЧКА СЕАНСА

ЗА КОНЦЕРТОТ НА АМЕРИКАНСКОТО ДУО ВО УМЕТНИЧКАТА ГАЛЕРИЈА

Издадено на: 06.10.1989
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8143 | Страна: 10

Програма:
Соната во a-moll од Франц Шуберт, Соната бр. 1 од Јоханес Брамс, Соната бр. 5 од Александар Скрјабин и Балада бр. 4 од Фредерик Шопен.
Учесници:
Хонг-Меј Ксиао - виола, САД; Артур Грин - пијано, САД

Клучни зборови:
1989 Александар Скрјабин Артур Грин Балада бр. 4 Владо Чучков Јоханес Брамс Соната бр. 1 Соната бр. 5 Соната во a-moll Франц Шуберт Фредерик Шопен Хонг-Меј Ксиао

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат