Наслов:

ЗРЕЛА МЛАДОСТ

КОН НАСТАПИТЕ НА СТЕФАН МИЛЕНКОВИЌ, ВИОЛИНА ОД БЕЛГРАД И ЕЛЕНА МИСИРКОВА ПИЈАНО ОД СКОПЈЕ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Издадено на: 23.08.1989
Автор: Снежана Чадиковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 15295 | Страна: 10

Програма:
Сонати од Бетовен и Григ, рапсодијата „Циган“ од Морис Равел, „Медитација“ од Жил Масне и парафразата „Кармен“ од Пабло Сарасате; Фантазија во c-moll од Моцарт, Соната оп. 110 во As-dur од Бетовен, Три прелудиуми и токата од Вл. Николовски и Соната во h-moll од Лист.
Учесници:
Стефан Миленковиќ - виолина, Србија; Елена Мисиркова - пијано

Клучни зборови:
1989 Бетовен Вл. Николовски Григ Елена Мисиркова Жил Масне Кармен Лист Медитација Морис Равел Моцарт Охридско лето Пабло Сарасате Снежана Чадиковска Соната Соната во h-moll Соната оп. 110 во As-dur Стефан Миленковиќ Токата Три прелудиуми Фантазија во c-moll Циган

Оригинален извадок: