Наслов:

КАМЕРНО МУЗИЦИРАЊЕ-ШТО И ДО КАДЕ

КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНОТО ДУО: ВАЛТЕР ДЕШПАЉ-ВИОЛОНЧЕЛО И ИШТВАН РЕМЕР-ГИТАРА ОД ЗАГРЕБ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Издадено на: 22.08.1989
Автор: Снежана Чадиковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 15294 | Страна: 9

Програма:
„Ла фолио“ од Корели, Соната во A-dur од Моцарт, Сонатина во D-dur оп. 137 од Шуберт и Сонатина во G-dur оп. 100 од Дворжак; Аранжмани на дела од Хајдн, Шејдлер, Џулијани, Гершвин и дела од Диабели, Дебиси, Гатермајер и Нардели; Дела од Барбер, Славенски и Барток.
Учесници:
Валтер Дешпаљ - виолончело; Иштван Ремер - гитара, Хрватска; Трип Трио, Австрија; Нов гудачки квартет, Словенија; солист: Ева Невшак-Хоушка

Клучни зборови:
1989 Барбер Барток Валтер Дешпаљ Гатермајер Гершвин Дворжак Дебиси Диабели Ева Невшак-Хоушка Иштван Ремер Корели Ла фолио Моцарт Нардели Нов гудачки квартет Охридско лето Славенски Снежана Чадиковска Соната во А дур Сонатина во D-dur оп. 137 Сонатина во G-dur оп. 100 Трип Трио Хајдн Џулијани Шејдлер Шуберт

Оригинален извадок: