Наслов:

ЛИРИКАТА НА БЕТОВЕН И ДРАМАТА НА ШОПЕН

КОН КОНЦЕРТОТ НА ГРИГОРИЈ СОКОЛОВ ПИЈАНО ОД СССР НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89.

Издадено на: 16.08.1989
Автор: Снежана Чадиковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 15288 | Страна: 10

Програма:
Соната оп. 27 во cis-moll и Соната оп. 101 во A-dur од Лудвиг ван Бетовен и Три ноктурна и три полонези од Фредерик Шопен.
Учесници:
Григориј Соколов - пијано, СССР

Клучни зборови:
1989 Григориј Соколов Лудвиг ван Бетовен Охридско лето Снежана Чадиковска Соната оп. 101 во A-dur Соната оп. 27 во cis-moll Три ноктурна три полонези Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат