Наслов:

ДИМЕНЗИИТЕ НА ВИДЛИВОТО

КОН КОНЦЕРТОТ НА ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ ПИЈАНИСТ ОД ХАМБУРГ И РЕЦИТАЛОТ НА ГРИГОРИЈ ЖИСЛИН ВИОЛИНА И НИНА КОГАН ПИЈАНО ДВАЈЦАТА ОД СССР

Издадено на: 04.08.1989
Автор: Снежана Чадиковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 15276 | Страна: 8

Програма:
„Уметноста на фугата“ од Бах, „Годишни времиња“ од Чајковски и „Слики од изложбата“ од Мусоргски; Суита од Шнитке, Соната бр. 2 од Прокофјев, Соната бр. 3 од Брамс, Интродукција и рондо капричиозо од Сен-Санс и Соната оп. 94 од Прокофјев
Учесници:
Евгениј Корољов - пијано, Германија; Григориј Жислин - виолина, СССР; Нина Коган - пијано, СССР

Клучни зборови:
„Слики од изложбата“ 1989 Брамс Годишни времиња Григориј Жислин Евгениј Корољов Интродукција и Рондо-капричиозо Мусоргски Нина Коган Прокофјев Сен-Санс Снежана Чадиковска Соната бр. 2 Соната бр. 3 Соната оп. 94 Суита Уметноста на фугата Чајковски Шнитке

Оригинален извадок: