Наслов:

ЗЛАТОУСТА ВЕЧЕР


Издадено на: 27.07.1989
Автор: Снежана Чадиковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 15268 | Страна: 10

Програма:
Миса од Томас Луис да Виторија и Литургија по Св. Јован Златоуст од Атанас Бадев; Концерт за виолина и оркестар од Роберт Шуман, Симфонија „Јупитер“ од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Хор на Радио-телевизија Скопје; диригент: Драган Шуплевски; солист: Александар Цандовски; Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ; Евгенија Чугаева - виолина, СССР

Клучни зборови:
1989 Александар Цандовски Атанас Бадев Волфганг Амадеус Моцарт Драган Шуплевски Евгенија Чугаева Концерт за виолина и оркестар Литургија по св. Јован Златоуст Македонска филхармонија Миса Охридско лето Павле Дешпаљ Роберт Шуман Симфонија Јупитер Снежана Чадиковска Томас Луис да Виторија Хор на Радио-телевизија Скопје

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат