Наслов:

ОДЛИЧНИ АНСАМБЛИ


Издадено на: 26.07.1989
Автор: Снежана Чадиковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 15267 | Страна: 9

Програма:
„Мисата на папа Марчело“ од Џовани Перлуиџи да Палестрина, Кантата „Радувај му се на јагнето“ од Бенџамин Бритн, „Морава“ од Минта Алексиначки и Десетта руковет од Стеван Мокрањац; „Мала ноќна музика“ од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за пијано и оркестар во D-dur од Јозеф Хајдн, „Годишни времиња“ од Антонио Вивалди и др.
Учесници:
Хор на Радио-телевизија Белград; диригент: Владимир Крањчевиќ; Ленинградски солисти; уметнички раководител: Михаил Гантварг

Клучни зборови:
1989 Антонио Вивалди Бенџамин Бритн Владимир Крањчевиќ Волфганг Амадеус Моцарт Годишни времиња Десетта Руковет Јозеф Хајдн Кантата Радувај му се на јагнето Концерт за пијано и оркестар во D-dur Ленинградски солисти Мала ноќна музика Минта Алексиначки Мисата на папа Марчело Михаил Гантварг Морава Охридско лето Снежана Чадиковска Стеван Мокрањац Хор на Радио-телевизија Белград Џовани Перлуиџи да Палестрина

Оригинален извадок: