Наслов:

ПОТВРДА НА СВЕТСКО РЕНОМЕ


Издадено на: 19.07.1989
Автор: Снежана Чадиковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 15260 | Страна: 10

Програма:
Соната бр. 3 во c-moll од Едвард Григ, Соната за виолина и пијано од Клод Дебиси, Мелодија и Валцер-Скерцо од Петар Илич Чајковски, Сентиментален валцер од Франц Шуберт, Скерцо од Јоханес Брамс и Дијалог и капричо за виолина соло од Александар Чугаев.
Учесници:
Евгенија Чугаева - виолина, СССР; Егор Чугаев - пијано, СССР

Клучни зборови:
1989 Александар Чугаев Валцер-Скерцо Дијалог и капричо за виолина соло Евгенија Чугаева Егор Чугаев Едвард Григ Јоханес Брамс Клод Дебиси Мелодија Охридско лето Петар Илич Чајковски Сентиментален валцер Скерцо Снежана Чадиковска Соната бр. 3 во c-moll Соната за виолина и пијано Франц Шуберт

Оригинален извадок: