Наслов:

ТОНСКА УБАВИНА

НАСТАП НА ОБОИСТКАТА ГОРДАНА ЈОСИФОВА

Издадено на: 08.06.1989
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15219 | Страна: 11

Програма:
Сонати од Ж. Б. Леје и Т. Винсент, Рондо од К. Одак и Соната за обоа и пијано од Ф. Пуланк, Варијации од Џ. Росини и Хабанера од М. Равел.
Учесници:
Гордана Јосифова - обоа; пијано придружба: Татјана Огњаноска

Клучни зборови:
1989 Бојан Ортаков Варијации Винсент Гордана Јосифова Леје Одак Пуланк Равел Рондо Росини Соната за обоа и пијано Сонати Татјана Огњаноска Хабанера

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат