Наслов:

УБАВ УМЕТНИЧКИ ЧИН

КОН ИЗВЕДБАТА НА БАЛЕТСКАТА ПРЕТСТАВА ЖИЗЕЛ ОД АДАМ И ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО ОД ЧАЈКОВСКИ НА МОВ, СО ГОСТИ ОД СОВЕТСКИОТ СОЈУЗ

Објавено на: 31.05.1989
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Нова Македонија
Број: 15211 | Страна: 11

Програма:
Балет „Жизел“ од Адолф Адам и „Лебедово езеро“ од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Раиса Хилко, Виталиј Видењеев, Тања Вуисиќ

Клучни зборови:
Жизел Адолф Адам Тања Вуисиќ 1989 Раиса Хилко Виталиј Видењеев Петар Илич Чајковски Емилија Џипунова Лебедово езеро

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат