Наслов:

МЛАДЕШКИ ЖАР

НАСТАП НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР ПРИ МБУЦ, ДИРИГЕНТ ВЕЛКО ТОДЕВСКИ

Издадено на: 30.05.1989
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15210 | Страна: 10

Програма:
Концерт за обоа и камерен оркестар од Георг Фридрих Хендл, Сарабанда, Жига и Бадинера од Арканџело Корели, Селска игра од Димитреску и дела од Јомели, Соркочевиќ и Албинони.
Учесници:
Камерен оркестар при МБУЦ; диригент: Велко Тодевски; Тања Петрушевска - обоа; Игор Миташев - контрабас

Клучни зборови:
1989 Албинони Арканџело Корели Бадинера Бојан Ортаков Велко Тодевски Георг Фридрих Хендл Димитреску Жига Игор Миташев Јомели Камерен оркестар при МБУЦ Концерт за обоа и камерен оркестар Сарабанда Селска игра Соркочевиќ Тања Петрушевска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат