Наслов:

ВИСТИНСКА ЧУДЕСНА РОЗИНА

ЗА ПРЕТСТАВАТА СЕВИЛСКИОТ БЕРБЕР ОД Џ. РОСИНИ ВО ИЗВЕДБА НА КОЛЕКТИВОТ НА БЕЛГРАДСКАТА ОПЕРА

Издадено на: 23.05.1989
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8026 | Страна: 13

Програма:
Опера „Севилски берберин“ од Џоакино Росини
Учесници:
Јадранка Јовановиќ, Бојан Кнежевиќ, Слободан Станковиќ, Предраг Протиќ, Живан Сарамандиќ; диригент: Николај Жличар

Клучни зборови:
1989 Бојан Кнежевиќ Владо Чучков Живан Сарамандиќ Јадранка Јовановиќ Мајски оперски вечери Николај Жличар Предраг Протиќ Севилски берберин Слободан Станковиќ Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат