Наслов:

АТРАКТИВНИ НУМЕРИ


Објавено на: 20.05.1989
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15200 | Страна: 7

Програма:
Опера „Евгениј Онегин“ од Петар Илич Чајковски; Предигра кон операта „Норма“ од Винченцо Белини и арии од оперите „Трубадур“, „Бал под маски“ и „Набуко“ од Џузепе Верди.
Учесници:
Славољуб Коциќ, Бранислав Вукасовиќ, Бранка Окљеша; диригент: Јанез Говедник; Оркестарот на операта при МНТ; диригент: Александар Лековски; солисти: Миора Кортес, Борис Трајанов, Радмила Бакочевиќ, Симеон Гугуловски, Дубравка Зубовиќ, Елена Гажа, Ерол Ураст, Роберт Рајнер, Галиа Рашид, Ѓелал Бакрачи, Никола Гагов и Лилјана Зенделска.

Клучни зборови:
Евгениј Онегин Борис Трајанов Роберт Рајнер Никола Гагов Бојан Ортаков Галиа Рашид Винченцо Белини Оркестарот на Операта при МНТ Ѓелал Бакрачи Набуко 1989 Радмила Бакочевиќ Предигра кон операта Норма Мајски оперски вечери Бранислав Вукасовиќ Лилјана Зенделска Бранка Окљеша Петар Илич Чајковски Дубравка Зубовиќ Јанез Говедник Џузепе Верди Бал под маски Миора Кортес Трубадур Симеон Гугуловски Елена Гажа Александар Лековски Славољуб Коциќ Ерол Ураст

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат