Наслов:

СЦЕНСКИ РЕАЛИЗАМ – СОЗДАДЕНА АТМОСФЕРА

ЗА НАСТАПОТ НА НОВОСАДСКАТА ОПЕРСКА КУЌА СО ОПЕРАТА ЕВГЕНИЈ ОНЕГИН ОД П.И.ЧАЈКОВСКИ

Издадено на: 17.05.1989
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8021 | Страна: 13

Програма:
Опера „Евгениј Онегин“ од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Бранислав Вукасовиќ, Славољуб Коциќ, Бранка Окљеша, Марина Павловиќ Бариќ, Бојан Кнежевиќ; диригент: Јанез Говедник

Клучни зборови:
1989 Бојан Кнежевиќ Бранислав Вукасовиќ Бранка Окљеша Владо Чучков Евгениј Онегин Јанез Говедник Мајски оперски вечери Марина Павловиќ Бариќ Петар Илич Чајковски Славољуб Коциќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат